Hippique

Ruiter- en Ponyclub

Onze Club

Wie zijn wij ?

Ruiter- en ponyclub Hippique Puurs evolueerde van een tweepersoonsclub 50 jaar geleden, naar een club met 45 ruiters en 15 ponyruiters. De paardensport staat centraal, maar vriendschap en plezier vormen de basis. Naast onze eigen leden kunnen we rekenen op een groot aantal vaste medewerkers en vele sympathisanten. In 2021 zijn we van de Lichterstraat naar het nieuwe sportpark “De Schans” verhuisd, Haagstraat 5 Kalfort.

De paardensport staat centraal, maar vriendschap en plezier vormen de basis. Naast onze eigen leden, kunnen we rekenen op een groot aantal vaste medewerkers en een hele resem sympathisanten. Zo overleefde de club reeds 2 verhuizingen en is ze nu reeds een aantal decennia een gevestigde waarde in de Lichterstraat en in heel Kalfort en omstreken.

Onze club is aangesloten bij LRV (Landelijke Rijverenigingen). Deze organisatie telt 400 rijverenigingen en ponyclubs over het ganse Vlaamse land. Hier kan iedere ruiter (vanaf de leeftijd van 7 jaar) die over een paard of pony beschikt, aansluiten om te rijden in verenigingsverband. Met meer dan 13.000 leden is LRV de belangrijkste ruitersportfederatie in Vlaanderen.

Locatie en routeplanner
 
Ruiter- en ponyclub Hippique
Adres: Haagstraat 5, 2870 Puurs (Kalfort)
Hippique © 2014